dijous, 3 de febrer del 2011

NOTA DE PREMSA amb motiu de la celebració oficial del DIA DE L'ARBRE a Agullent




NOTA DE PREMSA

COLLA ECOLOGISTA L'ARREL (ONTINYENT-LA VALL D'ALBAIDA)

DIA DE L'ARBRE 2011

Ontinyent, a 1 de febrer del 2011

Tots els experts en la matèria coincideixen en què, després d'un incendi forestal, les intervencions en la zona afectada han de ser molt mesurades, perquè qualsevol actuació pot interferir en el procés de regeneració natural. De plantejar la realització de reforestacions, aquestes han de ser només després de comprovar l'evolució del procés natural, i passats uns anys, intervenir en aquelles zones on la regeneració natural no siga suficient i hi haja un greu risc d'erosió.

Els ecosistemes mediterranis estan perfectament adaptats al pas del foc i, en la seua evolució, han desenrotllat diferents i potents mecanismes de regeneració. Aquest és un procés efectiu i gratuït, que en pocs anys, acaba creant una coberta vegetal ben atapeïda, sobre el sòl nu que deixa el pas del foc.

La celebració oficial del Dia de l'Arbre 2011, el 31 de gener, amb la presència del Conseller Juan Cotino, la Directora General del Medi Natural Mª Ángeles Centeno i la plana política comarcal del PP, en una zona afectada per l'incendi del passat 6 de setembre, a Agullent, contradiu totalment l'opinió assenyada dels experts. El pas de persones en la zona, suposarà una afectació sobre les plantes rebrotadores que ja han iniciat la recuperació i pot dificultar la germinació, arribada la primavera, de les llavors que han quedat escampades sobre el terra.

Els plançons d'arbres plantats sobre el sòl nu i desprotegit, no tenen cap possibilitat d'arrelar, i la totalitat dels arbres plantats moriran abans de o durant el pròxim estiu, al no superar la mancança de recursos hídrics.

A la informació oficial de l'acte, es diu que s'hi van plantar 5000 arbres. Atès que la reforestació va ser realitzada per escolars de primària, aquesta xifra és difícilment justificable, tenint en compte la dificultat que presenten aquests tipus de treballs, per la seua exigència física.

La Colla Ecologista l'Arrel lamenta la realització d'aquests actes en aquestes circumstàncies, perquè tenen una única intenció propagandística, suposen un malbaratament de recursos, posen en perill el procés de regeneració natural de la zona afectada pel foc i fan una utilització política dels menors poc recomanable.

A més a més, la celebració del Dia de l'Arbre en Agullent, coincideix amb els tràmits de la Conselleria d'Infraestructures per a la construcció d'una línia d'alta tensió de 132 kV, entre la subestació d'Ontinyent i la línia Juan Urrutia d'Alcoi, i que travessarà aquesta mateixa zona; projecte d'Iberdrola que continua el seu curs normal, malgrat l'oposició social que ha despertat. Aquestes dues actuacions, amb intencions difícilment conjugables, són un veritable insult a la societat civil.


http://arrel-ecologista.blogspot.com/


Si no vols rebre més correus escriu-nos a colla.ecologista.arrel@gmail.com amb el text "baixa correus d'activitats".


dilluns, 31 de gener del 2011

Reforestació a la zona cremada de la pista forestal del Barranc del Llop

DIUMENGE 6 DE FEBRER
Hola amics i amigues, els nostres companys del Grup de Muntanya de la Valldigna ens han enviat aquest email. Per tots aquells que esteu interessats.
Components del Amics del Buscarró assistirem, si algú està interessat, posar-se en contacte amb Raül el Manko abans del divendres.

Una cordial salutació




Benvolguts companys i companyes,

Com alguns sabeu, l'estiu passat es van incendiar diverses muntanyes del nostre territori. És per això, que des de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Simat, amb la Col·laboració del Grup Muntanya Valldigna i les JERPV, hem decidit reforestar la zona afectada del Barranc del Llop, a terme de Simat de la Valldigna.

L'eixida a la zona a reforestar serà des de la Font Menor de Simat a les 9h. el dia 6 de febrer, diumenge. Adjunt, vos envie el cartell on posa tota la informació de l'activitat programada.

Esteu tots/es convidats a participar en aquesta activitat mediambiental on passarem el dia de la millor manera possible, com sempre, i posarem el nostre grà de sorra per a recuperar aquesta zona de gran bellesa paisatjística.

Nosaltres, portarem tota la ferramenta possible per a plantar els pins i carrasques, però vos agrairíem, a qui puga, que portara algún "llegonet" per a fer els clots.

Com veureu en el cartell adjunt, després de la reforestació ens anirem a la zona recreativa del Pla de Corrals a fer una torrada de carn i embotit. Qui vulga apuntar-se al dinar m'ho ha de confirmar en temps, ja que hem de comprar el menjar segons la gent que s'apunte.

Per a confirmar que es quedeu a dinar, sols teniu que contestar a aquest correu...

Un salut, Xavi.
Assessor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Simat,
Membre del Grup Muntanya Valldigna.